Allt om tandblekning

Att ha ett inbjudande leende är viktigt för många. Men färgen på tänderna kan påverkas av flera saker. Till exempel kaffe och rödvin. Något annat som kan påverka färgen på tänderna är snus och rökning. Sedan kan det också vara bra att ha i åtanke att ju äldre vi blir, desto mer missfärgade tänder får vi. En sak du kan göra om du vill få lite vitare tänder är att bleka tänderna. Här nedan kan du läsa mer om tandblekning.

Innan behandlingen

Men innan du kan välja vilken typ av behandling du ska utföra för att bleka tänderna med https://tandblekningbutiken.se/ är det viktigt att du i första taget tar hand om din munhälsa. Därför ska du börja med att boka en tid hos en tandhygienist. Det är för att försäkra dig om att du inte har några hål som du behöver behandla innan blekningen. Om du vill bleka tänderna hos tandläkaren kan du be om råd på plats och hitta en tid för tandblekning på mottagningen. Det är viktigt att du behandlar eventuella problem innan du bleker tänderna eftersom tandblekningen i sig kan ha en negativ effekt på de områden som behöver åtgärdas.

Blek tänderna på en mottagning

Vill du vara säker på att tandblekningen utförs av professionella tandläkare ska du bleka tänderna hos en tandläkare. Vanligtvis använder de sig av en gel som tandläkaren applicerar på dina tänder. Därefter får du med dig tandblekning för att utföra resten av behandlingen hemma. Oftast ska gelen sitta en stund för att verka ordentligt.

Blek tänderna hemma

Förutom att du kan bleka tänderna via tandläkaren finns det numera möjlighet att göra det helt och hållet hemma själv. Det finns många företag som har tagit fram olika sätt att bleka tänderna hemma. Det vanligaste är genom gel som du applicerar på dina tänder. Det som kan vara bra att tänka på innan du köper hem ett tandblekningskit är att det är starka medel som påverkar tänderna. Om du lider av ilningar, tunna emaljer, har fyllningar eller obehandlade hål ska du undvika att göra det hemma. Alternativt att du går till tandläkaren först och därefter bleker tänderna hemma så snart som du har fått den behandling du behöver.

Efter tandblekning

När du har genomgått en tandblekningsbehandling kan du uppleva ilningar i tänderna. Något annat som kan vara bra att tänka på är att du ska undvika att dricka rött vin och äta bär som kan färga av sig på dina nyligen blekta tänder.