Köksrenovering på en tajt budget 

Att renovera köket är oftast dyrt, men om du har en mindre plånbok går det att göra en renovering till ett billigare pris. Här får du ta del av smarta knep från köksrenoveringstockholmslän.se som kan göra att ditt kök känns som nytt trots att du inte har så mycket pengar. 

Byt luckor och knoppar 

Det första som fångar ögat när man stiger in i ett kök är oftast köksluckorna. Om du inte är nöjd med utseendet på dessa behöver du faktiskt inte byta ut hela köket. Det räcker med att köpa nya luckor till de befintliga stommarna. Det är en mycket billigare lösning än att byta ut hela köket. Även nya knoppar på luckorna kan ge ditt kök ett riktigt lyft. Du kan också välja att lämna in dina befintliga luckor på lackering och på så sätt få ett helt nytt utseende på ditt kök. 

Ta hand om golvet 

Ett slitet golv gör att köket ger ett ganska trist intryck. Det finns dock sätt att fräscha upp det utan att gräva allt för djupa hål i plånboken och göra en renovering av kök i fittja. Har du ett plastgolv i köket? Då går det faktiskt att måla om det med rätt typ av färg. Här kan det vara bra att anlita en målare för att få ett hållbart resultat. Har du istället ett trägolv i köket? Då kan du slipa det och få ett helt nytt golv. Du kan dessutom behandla golvet på olika sätt för att ge det olika utseenden, till exempel genom att lacka, måla eller såpskura. Väljer du att såpskura golvet är det bra om du skyddar det med mattor eftersom ytan blir ganska ömtålig och golv i kök ofta utsätts för mycket slitage. 

Satsa på en ny blandare 

Har du en tråkig standardblandare i köket? Då kan du lyfta köket enormt mycket genom att lägga en del av din budget på en lyxigare modell av blandare. Idag finns blandare i allt från minimalistiskt till gammaldags stuk. Visst kostar de några tusenlappar, men med tanke på skillnaden de gör för intrycket så är en investering i en ny blandare ändå ett relativt billigt sätt att lyfta ditt kök på. Det kan också vara bra att passa på att byta ut diskbänken när du ändå renoverar. Idag finns många prisvärda diskbänkar på de större möbelvaruhusen. 

Lyft inredningen med detaljer 

När du renoverat klart gäller det att inte glömma detaljerna. De är nämligen de som är pricken över i och som gör att köket känns nytt och fräscht. Släng den tråkiga plastflaskan med diskmedel och investera istället i återanvändbar pumpflaska i snygg design. Låt också växterna få komma in i köket. Några krukor med kryddväxter är både praktiskt och snyggt på köksbänken. Låt även dina gamla kökshanddukar som inte matchar bli trasor och investera istället i enhetliga sådana i hållbara material, till exempel linne. Det ger ett lugnt och enhetligt intryck. För att golvet i köket inte ska slitas onödigt mycket är en matta också bra. Investera i en snygg modell som matchar din nya inredning. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>